Mentenanta IT

Ce este mentenanta IT

Mentenanta IT este un set de acțiuni care sunt necesare pentru a ne asigura că un sistem informatic rămâne securizat și operațional, fie pe calculatoare ( stații de lucru ), fie pe serverele companiei. Ea poate fi asigurată de personalul care lucrează pentru companie sau de o firmă externă, care oferă servicii de externalizare IT.

Serviciile de mentenanta IT pot fi efectuate la fața locului sau de la distanță. Aceasta implică actualizarea regulată a software-ului și hardware-ului, rezolvarea problemelor tehnice și optimizarea performanței sistemelor IT.

Tipuri de mentenanta IT

Definiția mentenanței IT este destul de largă și poate acoperi o mulțime de acțiuni diferite. O putem împărți în trei categorii sau „tipuri de mentenanta IT”.

Mentenanta IT corectivă

Ne concentrăm pe detectarea erorilor în configurația echipamentelor IT sau a rețelei.  Reconfigurăm sau propunem soluții, evitând astfel întreruperi ale serviciului sistemului informatic.

Mentenanta IT preventivă

Se realizează prin vizite periodice pentru descoperirea oricărei probleme care ar putea pune în pericol continuitatea serviciului sistemului informatic. Te informăm in legatură cu starea de sănătate a echipamentelor IT care alcătuiesc sistemul tău informatic.

Mentenantă IT evolutivă

Suntem atenți la evoluțiile și progresele înregistrate în domeniul IT care pot fi folosite sau integrate in afacerea ta. Include consultanță specializată pentru migrarea rapidă și în siguranță către noi platforme și tehnologii.

Exemple de operațiuni incluse într-un abonament de mentenanta IT

Mentenanta IT include mai multe operațiuni, care trebuie efectuate în momente diferite. Acestea variază în funcție de echipamentul informatic utilizat în compania ta. Ele pot include, printre altele, următoarele:

Configurarea componentelor hardware și software, pentru optimizarea eficienței acestora

Elaborarea unor reguli care să asigure buna funcționare a sistemului informatic

Rezolvarea incidentelor sau anomaliilor care perturbă buna funcționare a infrastructurii IT

Managementul backup-urilor

Gestionarea spațiului de stocare: arhivarea folderelor vechi, ștergerea fișierelor duplicate

Gestionarea conturilor de utilizator, accesul la date și conexiunile la rețea si Internet

Implementarea sistemelor de protectie si securitate informatică

Migrări de date sau software, actualizări de sistem și programe

Asigurarea conformității sistemului informatic cu reglementările legale în vigoare: GDPR sau cerințe specifice industriei în care activează firma ta

Mentenanta IT  | asistentPC

Dincolo de suport IT

Construim relații și incredere pe termen lung cu clienții nostri

Share This